7 Şubat 2016 Pazar

bize ne oldu ( 2)

TEFEKKÜR


Dursen Özalemdar

BİZE ne OLDU  (2)

100 yıl içindeki, Türk toplumunun şeklen ve fikren değişimine baktığımızda, bunların kendi kendine olan şeyler olmadığı görürüz. Padişahlıktan, Cumhuriyet sistemine geçişimiz. İNKİLAP adı altındaki zorlamalar ve BATILAŞMA gayretleri, o günden bu yana, bu günkü görüntümüz olarak kendini göstermiştir. Haram olan şeylerin alışkanlıklar haline gelmesi, Giyiniş, davranış larımızın ,Milli ve örfi değerlerimize ters düşmesi, tarih şeridinde kısa bir dönem olan bu kadar az bir  zaman içindeki, medenilik adına yapılan DEFORMASYONUN ,dedelerin,ninelerin torunlarını tanıyamama gibi bir EROZYONA ortaya çıkardığıdır.

Yapılan işler bizim insanlarımıza mal edilse de, daha evveliyatında ortaya çıkan önemli hususları bilmemiz , bizim için ne denmiş, ne yapılmak istenmiş’i bilmemizin faydalı olacağıdır. Fikrimizin GÜNCELLEŞMESİ bakımından önem arz etmektedir.  1884 yılında, İstanbul’umuzdaki Adalarda, FENER PATRİKHANESİ tarafından  açılan İKONOMOS (Papaz okulu)akademisinde ders müfredatı içinde, Türkler’le ilgili okutulan 14 maddelik telkinleri tek tek inceleyelim.
“ 1-Türk’ler ezeli bir düşman olarak Rum’lara tanıtılacaktır.
2-Türk’lerin en küçük hataları büyütülerek, Avrupa’ya duyurulacak ve uygar dünya, Türklere düşman edilecektir.
3-Türkler ekonomik bakımdan çökertilecek, bu amaçla zengin Türkler sakat ticaret yollarına götürülecek, bol faizli krediler açılacak, ağır şartlarla rehin kabul edilecek.
4-Türklerin ahlâk,milliyet,din ve gelenekleri dejenere edilecek. Bu amaçla KÜFÜRLER öğretilecek ve bu küfürlerin Türkler arasında yayılmasına çalışılacaktır. Türkler ZİNAYA ve diğer AHLAKSIZLIKLARA teşvik edilecek, Türk gençleri arasında KABADAYILIK ruhu aşılanacak ,sevgi ve saygı bağlılıkları kırılacak,aralarına ikilik sokulacak, ARGOYA benzer  BİR KÜFÜR dili Türkler arasında yayılarak milli dil ve duygular bozulacak.
Zengin Rum tüccar ve esnafı, Türk hocalara bol hediye ve veresiye vererek onları elde edecek, Hocalar içkiye alıştırılacak, Her türlü uydurma inanışlarla dini inançları saptırılacak onlara, yalan yanlış olaylar anlatılıp, Türk halkı ile hocaların arası açılacak.
5-Türk hükümranlığı baltalanacak, bu iş yavaş yavaş geliştirilip, Bizans yeniden kurulacak.
6-Türk halkı arasında sürekli olarak anlaşmazlık tohumları ekilecek. Ayaklanmalar düzenlenip zamanında aradan çekilerek, Türkler arasında kardeş kanı akıtılacak, Komiteler kurulup,Türk köyleri basılacak.
7-Bir savaş sırasında, Türk halkını sefalete götürecek her yola başvurulacaktır. Türk topraklarındaki en önemli gida maddeleri,halkın elinden hızla ve gizlice toplanıp adalara gönderilecek, buradan komşu ülkelere satılacak. Rum tüccarların ugradığı zarar, milli bankalar tarafından para olarak ödenecek.
8-Doktor ve Eczacı Rumlar, hastaları özellikle kimsesiz hastaları gizlice öldürecek. Kör,Sağır,Sakat edecek, saf dışı bırakmaya çalışacak.
9-Tarım politikasında, Türk çifçisi, ağır faizlerle toprağından mahrum edilecek. Borçların kolayca çoğalması sağlanacak, böylecek  Türklerin ellerindeki toprakları, Rum tüccarlara satmak mecburiyetinde kalacaklardır.
10-Yüksek rütbeli  devlet memurları, RÜŞVET,ZİYAFET ve hatta KADIN İKRAMLARI ile ETNİKİ ETERYA’nın (Rum Komitacıları Cemiyeti) emrine alınacak. Ancak bu işler tamamen okuldan yetişmiş PAPAZLARIN  talimatına ve okulun tayin edeceği kişilerle,bunların vereceği direktiflere göre uygulanacak.
11-Fırsat bulundukça özellikle resmi binalarda yangın çıkartılacak.Ölümlü kazalar tertip edilecek. Savaş gemilerinde yangın ve yaralar açılacak.
12-BİR İLERİ KARAKOL ve GÖZETLEME YERİ OLAN MANASTIRLARDAKİ istekler hemen yapılacak, verecekleri mektuplar, kendi işlerinden önce yerine götürülüp teslim edilecektir.
13-Bütün Rum ustaları kesinlikle Türk çırakları kullanmayacaktır. Politik düşüncelerle bir Türk almak gerekirse, Rum usta, Türk çırağı bir hizmetçi gibi kullanacaktır. Sanat öğretmiyecektir.
14-Bütün bu kurallar gizli olarak yapılacak, kurallara uymayanlar hemen, AFOROZ edilecek. Kredileri kesilecek ve Rum toplumu arasından kovulacaktır. “

90 yıl gibi yakın bir tarihde Batılı devletlerin teşviki ile ülkemizi işgal eden YUNAN’lıların, ordularının bozguna uğratıldığı 30 Ağustos 1922 çok uzak değil ! Bu tarih, bize ÇOK ŞEYLER ANLATMALIDIR.

KİN KAPISINI hala kapalı tutan,Yakın tarihte topraklarını PKK. Eğitim kampları haline getiren YUNANİSTAN’ ve FENER PATRİKHANESİ nin  bize dost olmıyacağı bellidir. FATİHİN VASİYETİNE rağmen. Kapalı tutulan AYASOFYA İSLÂM ALEMİ için GÖZYAŞI olurken, FATİH’ın BEDDUASI semalarımızda dolaşmakta,hainleri cezalandırmaktadır.


Dünden, bugüne geçişimizdeki etkenleri görerek, kendimize çeki düzen vermemiz, Milli ve Manevi değerlerimize sahip çıkmamızın zaruret haline geldiği,Yetkililere ağır yükler yüklediğidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder