5 Ekim 2015 Pazartesi

CHP rir MÂKUS TARİHİ (2)

TEFEKKÜR
Dursen Özalemdar

CHP nin MÂKUS TARİHİ  (2)

DİNİ RET EDEN, DİNE KARŞI CHP liler.
MEHMET ŞEREF CHP vekili, Medeni Kanun’un çıkarılış döneminde, bu kanunu savunmak amacıyla meclis kürsüsünden “Yakılan ve ebediyen çöken, Arap-Acem dini ve tasavvufu tahakkümdür. Giden, kaynağı dini ilahi olan hukuktur. Artık, karşısındakini ilzam için (inandırmak için) Ayet ve Hadis saymakta mana yoktur.” Diyerek İslam’a hücum etmiştir.

CELAL NURİ İLERİ CHP vekili; İleri gazetesi sahibi, köşesinde şunları yazmıştı. “İnsan hayvandan ayrılınca bir nevi maymun ailesiydi, ilk atalarımız şüphesiz ormanların içinde sürü halinde serseri yane dolaşıyordu,İslâm’la mahvoluruz”

KILIÇZADE HAKKI CHP vekili; İleri gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu. Bir yazısında “ Allah ‘ın varlığına iman etmek, o gerçekte var olduğu için değil, bizim sıkıntı içinde olduğumuz zamanlarda moralimizi yükseltmek için gereklidir”  diyordu.

CHP vekili REŞAT NURİ GÜLTEKİN; Romanlarında halkın din kaynaklı inanışlarına “satirik” (iğneleyici) bir üslupla alay eder, Bir dergi yazarının “ahrete inanır mısınız?” sorusuna, “Dünyaya gözlerinizi kapar kapamaz sevdiğiniz şeyleri orada bulacağımızı ümit etmek çok güzel bir şeydir. Fakat ben bu saadeti çoktan kaybettim.” Cevabını vermişti.

MATBUAT UMUM MÜDÜRÜ VEDAT NEDİM TÖR ; Yakup Kadri Karaosmanoğlu ve Şevket Süreyya Aydemirle birlikte CHP ye ideolojik yön hazırlayan Kadro dergisinin de kurucularından birisiydi. Bunun için, zimmen bağlı olduğu partisine uygun genelgeleri vardı. “Biz her ne şekil ve surette olursa olsun memleket dâhilinde dini neşriyat yapılarak dini bir atmosfer yaratılmasına ve gençlik için dini bir zihniyet fideliği vucuda getirilmesine taraftar değiliz.” Diyerek küfürlerini ortaya koyuyordu.

ABDULLAH CEVDET ; CHP vekili, Ölümü 1932.
Bir yazısında Peygamber Efendimize “Mekkeli Yobaz “ ifadesini kullanarak kâfirliğini ortaya dökmüştü. Bu ifadesinden dolayı hakaretten kendisinedindar insanlarca dava açılmıştı.

NECMETTİN SADAK CHP vekili, Aynı zamanda o tarihte Akşam gazetesi başyazarlığı yapıyordu.  Abdullah Cevdet’e karşı açılan davadan dolayı, gazete köşesinde,”Abdullah Cevdet, hala Mekke’li yobazların pençesinde. Taassup akımına göre suç sayılan bir fikir mücadelesi için bu gün mahkum olursa gerçekten tuhaf olacaktır “ diyerek, Abdullah Cevdet’in küfrüne iştirak ediyordu.

CHP ye YALAKALIK YAPAN ŞAİR VEKİLLER,

REFİK AHMET SEVENGİL , CHP vekili.
“Allah’ı da, Sultan’la birlikte tahtından indirdik.
Bizim mabetlerimiz fabrikalardır.”
OSMAN NURİ ÇERMAN . CHP vekili.
“Sen takıl peşine de baldırı çıplak arabın
Korkma gir kanına hikmetin aşkın şarabın.”
ORHAN SEYFİ ORHON. CHP vekili.
“İnsanız en şerefli mahlûkuz
Deyip te pek fazla
Övünmek haksız
Atamız elma çaldı cennetten
Biz o hırsızın çocuklarıyız.”
MİM KEMAL ÖKE ;CHP vekili.
Umduğumuz değilse, Tanrı ey beşer
Gönül tercih eder yoğu vara.
FALİH RIFKI ATAY.
“Cehennem var diye
Kurum etme ey Tanrım
Bağrımdaki ateşle
Seni bile yakarım.”
Deme gafletine düşmüş olan bu insanlar, acaba bu gün nerede. Bir kadro halinde milletin İnanç ve değerlerine saldıran bu JAKOBEN gurubun, İçki masalarındaki kafa tüsü leme iştirakleri onları CEHENNEME taşırken, geride bıraktıkları küfür hareketi . Habil’den bu yana, Eskileri, yenileri ile devam etmektedir. . .

(DEVAMI 3 )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder