25 Ekim 2015 Pazar

HESAP BİLEN VAR MI

TEFEKKÜR
Dursen Özalemdar

HESAP BİLEN VAR MI

(BAZI İNSANLARIN  HAFIZASI UNUTMAYA HASTALIKLIDIR.)

Hesap bilen var mı, varsa çok iyi. İki kişi kavilleşmiş, Hakemler de olacak.  Öyle bir şey getireceğiz ki, biri diğerinden kıymetle olsun. Amma sarıp sarmalayacağız içindeki bilinmeyecek.
Hesaptan kitaptan, tartıdan anlayan beş kişi ile iki de İddialaşan kişiler sözleştikleri yere gelmişler. Ortada büyücek bir masa. Hakem heyeti 5 kişi ve meraklı seyirciler.
Hakemler, hadi masaya koyun bakalım derken, birinin elinde kaldırmakta güçlük çektiği bir çuvalı masaya yerleştirir. Her kez merak içindedir. Bu adam nerdeyse 50 kg.lık bir yükle buraya geldi. Öbürünün elinde ise hiçbir şey görülmüyordu.

O da ukalaca elini cebine soktu. Kâğıda sarılı bir şeyi masaya koydu. Her kez merak içindeydi. Masaya konanlar hacim itibariyle hiç de birbirlerine denk değillerdi, bu ne işti? Hakem açalım mı? Diye sorarak onay aldı. Ve büyük çıkın açıldı. Her bir (1) liralık paralar dı.
Her kez merak ediyor. Masayı nerdeyse kaplayan bu para yığını, öte tarafında ise kâğıda sarılı küçücük bir şey. Hakem onu da itina ile aldı. Elinde yokladı. Birkaç defa kâğıda sarılı olduğundan, gizemli bi şey açıyormuş gibi, seyredenler ve diğerlerinin meraklı bakışı arasında açtı.
Güneşin öğle vakti dikey ışıkları, içinde parlayan gümüş bir Amerikan doları idi. Her keze göstererek, masaya koydu. E. . . ne olacak dedi.
Tarih 31.12.2004- 1 Amerikan doları, Tl karşısındaki degeri 1.348.625  (Bir dolar, BİR MİLYON ÜÇYÜZ KIRKSEKİZ BİN ALTIYÜZ YİRMİBEŞ Tl.) değerinde.
Bir tarafta bir dolar. Bir tarafta ise, lira olarak toplanmaya çalışılmış ama tamamlanamamış lira yığını.
BU NE DEMEK.  Hiç düşündünüz mü. Bu dönemde Devlet idare ettik. Siyaset yaptık diyen insanlar hiç düşündüler mi !
İTİBAR nedir diye, kendilerini sorğuladılar mı. Bu yüzümüzü kara eden, Para politikasını idare edenler, hiç utanmadılar mı?  Ben bulunmaz bir maliyeciyim diye şurda burada ahkâm kesenler, bu altı sıfır atma meselesinde nerede idi?
O günlerin Liderleri, nere de idi. Bu gün dolar 1 lira olursa İhracat yapamayız diye ayağa kalkan. Tusiat ve diger ihracatçılar. Nere de idi.
1 dolar ver. Birmilyon üçyüzkırksekizbin altıyüzyirmibeş  liralık mal al. Ne hesap değil mi?
 Ama     bu ülke bunları yaşadı YAŞATILDIK. İş bilmeyen Siyasetçiler, Liyakatsiz politikacılar. Bürokratlarla.

Türkiye bu günler de AKP. İktidarınca sağlam zemine oturtuldu. Dünya ülkeleri Genel krıze rağmen. Türkiye’ nin bu başarısını parmak ısırarak izlerken, Bizdeki eski düzen özlemcileri Fitne kazanını karıştırıp duruyor.

Ne var ki Millet artık uyandı. İŞ YAPANLA – LAF YAPANI ayırt edebiliyor.
Milletten yana olanla- Milleti sıkıntıya sokacakları iyice tanıyor. AK PARTİYE REY VERENLERİ; Koyun olarak, BİDON KAFALI olarak tanımlayanlarak, Turuva atlı basınlarında sözlü ve resimli bu şekilde hakaret edenlere, Sağduyu sahibi halkımız,  Seçim sandığında gereken dersi vermeye altı gün sonra verecektir. 

milletin %50 si koyurn 020.jpgBoş lafa- Lakırdıya kimse kulak asmıyor. Fitne gurubu bir de PKK ve HDP yi icat etti. Bunları da kuyruklarına takarak YIKICI SİYASETLERİNİ yürütüyorlar. Ne varki MİLLETİMİZ 14 YILDIR UYANDI, BOŞ VAATLERE, PALAVRALARA KULAK ASMIYOR ve” SİZİ GEÇMİŞTE BİZ ÇOK GÖRDÜK, İKİNCİ BİR HATAYA DÜŞMEYİZ” diyerek. Ak Partiyi alkışlıyor. Tebrik ediyor. DESTEKLİYOR. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder