14 Şubat 2013 Perşembe

ÖLÇÜLER ve İŞLER-ŞEYTANIN HİLELERİ -11-

TEFEKKÜR         Dursen  Özalemdar
ÖLÇÜLER ve İŞLER  (11)
ŞEYTANIN HİLELERİ
Şeytan’ın İnsanları yoldan çıkartmak için, Cennetten kovulduktan sonra, Allah (CC) den talep ederek aldığı, aşağıda sıralanan nimetlerin, Allah’ın koyduğu kurallar ‘la bazılarının kullanılabilmesi meşru iken, Haram olarak belirlenenlerinin de Şeytan’ın ifsat malzemesi olarak görüldüğüdür.
 1-Kıymetli MADENLER.
 2-MÜCEVHERATLAR.
 3-YAĞI YEMEKLER.
 4-TATLI YEMEKLER.
 5-ŞARAPLAR.
 6-ÇALĞI ALETLERİ.
 7-KADIN ve GÜZELLİĞİ.
Bu gün değer olan görülen, Altın, Gümüş ‘ün Mücevherat’ın insan’ı cezp etmesi, Meşru dairede Zenginliğin Zekât ve infak ibadetlerini yerine getirebilme yönünden caiz görüldüğü, gibi,  İnfak edenler sınıfına müjdeler veren, Kur-an’ı Kerimin “Vaki’a suresinin 10-Üçüncüsü de İmanda ileri gidenlerdir. 11-İşte onlar Allah’a yakın olanlardır.12-Naim Cennetlerindedir ler.” Ayetleri Müminlere müjdeci olurken, İnanmayanlar İçi’nde Şeytan’ın yoldan çıkarma aracı olmaktadır.

Yağlı ve Tatlı yemeklerin, bugün tıp litaratüründe, İnsan sağlığını tehdit ettiği gerçeği karşısında, Şehveti artırıcı, İbadeti engelleyici, insana ağırlık ve uyku verici nitelikleri ile de Şeytan’ın aracı halini almaktadır.

ŞARAP, olarak ismen verilen, insan aklını ve şuurunu bozan, İslam’ın en önemli yasakları içinde olan İÇKİ ve benzeri şeylerin, ŞEYTAN’ın İnsanları yoldan çıkarmak için,
kullandığı en müessir malzeme olduğudur.

ÇALGI ALETLERİ;  Her ne şekli ile olursa olsun, Dinin yasakladığı Çalğı aletleri,  bugün değişik şekillerle insanımıza sunulmasına rağmen, genel karakter itibarı ile, İBADETİ engelleyen  yollar olarak görülmekte, uygulanış biçimi ve ortaya çıkan  şekli ile,İslam’a uymayan görüntüler ile görüldügüdür.  

 YAĞLI VE TATLI YEMEKLER-İÇKİ SOFRALARI ve ÇALĞI ALETLERİ birleşimi ve ilaveten. . .

KADIN ve GÜZELLİĞİNİN değişik biçimlerde kullanıldığı malzeme haline getirildiği, İnsanlık tarihi boyunca başrollerde görülmüştür ve değişik biçim ve şartlar da, Allah ve Resulunun Şeriatı dışındaki tasarrufların,  Şeytan’a uyanlar tarafına oluşturmuştur.   

İŞLERİMİZ;
Bu bilgiler ve ölçüler dâhilinde, RAHMANİ ve ŞEYTANİ, iki taraf olarak görülürken, tercihlerimizin ve AMELLERİMİZİN CENNETLİK ve CEHENNEMLİK olarak bizi kimliklendireceğini bilmemizin kaçınılmazlığıdır.

İnsan’ın baş düşmanı, Şeytan’ı yaptıkları ve yapabilecekleri ile bilmemizin, o na karşı tedbir almak yönünden zaruri oldugudur. İnsan için, bir YOL HARİTASI hükmündeki bu yazı dizimizin, Faydalara ve hayırlara vesile olması dileğiyle. Hoşça kalınız.    





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder