2 Aralık 2013 Pazartesi

ŞEHREMİNİ

TEFEKKÜR
Dursen Özalemdar

ŞEHREMİNİ

Yüz yıl evvel, Belediye başkanlarına verilen unvan. ŞEHREMİNİ, açılımı ise ŞEHRİN EN EMİN’İ. Sözlükte; EMİN;“Korkusuz, korkmaz, emniyet sahibi. Şüphe etmeyen,çok iyi bilen.Birine emniyet,bağlılık, güven gösteren. Kendisinden emin olunan.” Diye belirtilmektedir.  

O günün insanlarında bu günkü gibi, ÇEK-SENET-BANKA KREDİ kartı da yoktu. İhtiyaç sahipleri için SADAKA ÇEŞMELERİ ve TAŞLARI, Bakkal borcu için, BIYIĞININ KILINI teminat olarak veriyorlar dı. . . Hali vakti yerinde olanlar; bir mahalle bakkalına gidiyor. Borç defterini açtırıyor, tanımadığı insanların borçlarını sildirerek ALLAH için HAYIR işliyorlardı. Zengin ALLAH emri olan İNFAKTA BULUNUN emri gereğince yardım ediyor. Sınıflar arasındaki farklılık kapatılıyor. ŞÜKREDEN-HAMD EDEN VE ZİKREDEN bir toplum görünümü ortaya çıkıyordu.

Türk milletinin tarih boyu değişmeyen bu özellikleri, SELÇUKLULAR-OSMANLILAR olarak BİN YILI aşkın Anadolu ve üç kıtada İMPARATORLUK olma özelliği olarak ortaya çıkmıştır.

ŞEHREMİNİ sözündeki asaletle, Belediye Başkanı sözündeki zayıflık, bu ifadenin hâkim kılınması ile, ne hallere geldiğimizi düşünebiliyor musunuz?   Geçtiğimiz yerel seçimlerden bu yana, YOLSUZLUK-RÜŞVET-İHALEYE FESAT – ve daha nice SUÇ iddiaları ile, Baskın yapılmayan, Der dest edilerek SAVCILAR  huzuruna çıkarılmayan KAÇ TANE BELEDİYENİN temiz olarak kaldığı gerçeğidir. Haklarında 40-50 yıl gibi bir insan ömrüne denk ceza ve iddialara rağmen, yine temize çıkartılan nice belediyelerin bir sergüzeşt gibi önümüzden gelip geçtiğidir.

Bu gün toplumumuzun getirildiği noktaya baktığımızda, Ticaretteki, iflasların, çek ve senetlerin ödenmemesi, konusundaki rakamların insanlık tarihinde görülmeyen çoklukla önümüze çıkmakta, Devlet kredileri, Banka kredileri derken, her insanı  FAİZ LOBİSİNİN yok etme çarkına düşürülen insanlarımızın, KREDİ KARTI borçları ve İCRAYA nakledilen dosyaları, en son gündem olarak Başbakan’ın “Dikkatli olan bu faiz lobileri elinizde ne varsa hepsini alır” ikazı en yüksek perdeden söylenme gerçeği olanları da değiştirmiyor.

O nun için, Bu gün istemeyerek te olsa, TOPLUM NE İSE, İDARECİLERİNİZ  DE AYNINIZDIR kaidesini dile getirmeye mecbur kalıyoruz. Yerel seçimlerde, Aday adayı ve aday enflasyonunun yaşandığı şu günümüzde, KAÇ TANE ŞEHREMİNİ olabilecek özellikte insan çıkartabileceğiz sorusunu kendimize sormaya mecbur oluyoruz.                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder