16 Aralık 2013 Pazartesi

UNUTTURULAN ERMENİ KATLİAMLARI (1980-SİDNEY)

TEFEKKÜR
Dursen Özalemdar

UNUTTURULAN ERMENİ KATLİAMLARI !

Ülkemizdeki Ermenilerin Avrupa Birliği birlikteliği ile, işledikleri cinayetlerin söylenmesini ve yazılmasını NEFRET SUÇLARI  diye niteleyerek SÖYLETMEMEK ve YAZDIRTMAMAK için HUKUKİ baskılar içinde görülürken, Hrant Dink’ın Türkler aleyhindeki hakaretine rağmen, onu bayraklaştırarak adına vakıf kurarak internette site açabilme yüzsüzlüğü, Türk ve Müslümanlara yaptıkları katliamlara ve düşmanlıklarını en üst düzeyde sürdürmelerine rağmen, böyle bir görüntünün zül addedilmesidir.
Ermenistan Cumhurbaşkanı nın bir müddet evvel, Öğrencilerle yaptığı sohbette. “YUKARI KARABAĞ’I BİZ HAL ETTİK. SİZ GENÇLER DE AĞRI’ YI HALLEDİN” demesindeki mananın tevil ve tefsire gerek olmayacak kadar açık olmasıdır.
Hrant Dink; in. İse- Gazetesinde “TÜRK’TEN BOŞALACAK ZEHİRLİ KANIN YERİNİ DOLDURACAK TEMİZ KAN ERMENİ’NİN ERMENİSTAN’LA KURACAĞI ASIL DAMARINDA MEVCUTTUR.”
Yazısından dolayı TCK nın 301 maddesine göre,”TÜRK’LÜĞÜ TAHKİR ve TEZYİF ettiği” gerekçesiyle verilen 6 aylık cezadır.
Bu gün ise; Dış İşleri Bakanımızın Ermenistan(a yaptığı dostluk ziyaretindeki yaşanan vahşettir. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıdan sonra Bakanımızın otelin arka kapısından çıkartılması, diplomatik bir rezalettir. Rezalet rezillik yapanlara aittir.
Kafkasya’da ve son zamanlardaki Karabağ’daki ermeni katliam ve işgallerine ilaveten, KATLEDİLEN 44 diplomatımız şahadetlerinin hatırlanmasının milli bir görev olduğudur.
1980 Sidney saldırısı, 17 Aralık 1980 tarihinde Türkiye'nin Avustralya Başkonsolosu Şarık Arıyak ile koruma görevlisi Engin Sever'în öldürüldüğü saldırı.
Ermeni ASALA örgütünden aldığı tehditler nedeniyle koruma kuralları gereği işinden evine özel bir otomobil ile giden Şarık Arıyak, yol üzerinde yavaşladığı sırada kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğramıştır. Otomatik silahlarla yapılan saldırıda aracın ön iki koltuğu ve arka koltuklar mermi yağmuruna tutulmuş yüzüne boynuna ve göğsüne çok sayıda mermi isabet eden Başkonsolos Şarık Arıyak olay yerinde hayatını kaybetmiştir.
Başkonsolosu makam aracıyla takip eden koruma polisi Engin Sever'in kullandığı araçta saldırı sırasında ikinci saldırganın ateşine maruz kalmıştır. Çok sayıda merminin isabet ettiği Engin Sever'de olay anında yaşamını yitirmiştir.
Bizde bitirilemeyen Hrant Dink davasının yakalanıp yıllardır hapiste yatan faillerine rağmen, Bu Ermeni katillere ne olmuştur?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder