7 Eylül 2015 Pazartesi

ZAMAN KANTARI

TEFEKKÜR


Dursen Özalemdar

ZAMAN KANTARI

Memleketimizde cereyan eden siyasi olaylara güncel şekilleriyle baktığımızda vereceğimiz kararda yanılmalar olmaktadır. 90 yıl evvel büyük kayıplarla savaştan çıkmış olan bir millet olarak, Düne ve bugüne akıl terazimize olanları koyarak tartmak ve karar vermek mecburiyetindeyiz.

Bu konudaki değerlendirmelerin ülkemiz üzerindeki etkili dış siyasetin ne olduğu, bizdeki etkileri, Dost ve düşman dış devletlerin durumu ile içerideki siyaset sonucu halı hazır durumun görüntüsüdür. Fazla geriye gitmeden
Gezi parkı olaylarında İngiliz televizyonlarının ülkemizde kurdukları kamplar ve haber provokasyonları malumdur. 17 Aralık 2013 günü de aynı kameraların hazır bir şekilde bekleyişi, bir ayaklanma ve isyan hareketini gözlemeleri ve dünya ya yayma hazırlıkları boşa çıktı.
Birinci Dünya harbinde Osmanlı İmparatorluğunu yıkan İngilizlerin kadim siyasetleri, Orta doğu Petrol topraklarını elimizden alınırken, yok edemedikleri Türk milletini ilerde ne hale getireceklerini de kayıt altına alarak İngiliz Lordral kamarası nezdinde 1925 yılında açıklama yapılarak, BİZE NE OLDU sorumuza CEVAP VERİLMİŞTİR.
Büyük Doğu Mecmuasının 1952 yılındaki nüshasında GENERAL CEVAT RIFAT ATILHAN’ın yazdığı İSLÂMI SARAN TEHLİKE ve
ve SİYONİZM” isimli kitabının 176 sahifesinde aynen gösterilmiştir. Bu vesika muahededen sonra İngiltere Avam Kamarasında “Türklerin istiklalini niçin tanıdınız” diye yükselen itiraza Lord Gürson un verdiği cevaptır. İşte ;

“ASIL BUNDAN SONRADIR Kİ, TÜRKLER BİR DAHA ESKİ SATVET VE ŞEVKETLERİNE KAVUŞAMIYACAKLARDIR. ZİRA BİZ ONLARI, MÂNEVİYAT VE RUH CEPHELERİNDEN SÖNDÜRMÜŞ BULUNUYORUZ.  Açıklamasıdır.

Bu açıklamadan sonra, Dış siyasetimizde olanları, İçerdeki siyaseti değerlendirmek için, en temel ölçünün bu olduğudur. Ülkeden yana olanlarla, ülkemize karşı olanların bu ifade ile değerlendirdiğimizde İktidarın ülkeye yaptığı hizmetler ile buna karşı çıkanların kimin hesabına çalışanlar olduğunu anlamanın mümkün olacağıdır.

LORD GÜRSON ‘un torunları siyaset sahamızda cirit atarlarken, diğer branşlarda boy gösterenleri de 90 yıldır görüyoruz. 40 yıl evvel,” Bu barajları niye yapıyorsunuz, Elektriği toprağa mı vereceksiniz” diyen ECEVİT ile, Birinci boğaz köprüsünü LÜKS olarak gören aynı zihniyetin, bu gün aynı kafa ile direktifler ile, Köprülere, Tüp geçitlere, Hava alanlarına, Kanal projelerine, Yollara Askeri stratejik projelere ve ülkeye hizmette atılan her adıma karşı olmaları, ancak ve ancak, Lord Gürson ’un ifadesi ile anlam bulmakta, kendisini göstermektedir. HDP, Muhalif BASIN, OKYANUS OTESİ TEŞKİLAT, PKK ve yandaşlarının bu ihanet sarmalının bu günkü elemanları olduğudur. 2 dünya harbi ile nesli bozulan ALMANLARIN, kadim dostu Türkiye’ye karşı bu günkü davranışlarının, Alman gerçeğinin inkârı olduğudur. Obama’ nın, Merkel’ i dudaklarından öpüşme resmi de bu deformasyonun görüntüsüdür.
Not :Güncel yazılar, Samsun Dengegazetesi @hotmail,com,








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder