28 Eylül 2015 Pazartesi

Mezdeki-HAŞHAŞİ - PE KAKA (2)

TEFEKKÜR
Dursen Özalemdar

Mezdeki-HAŞHAŞİ- Pe Kaka  (2)

Tarihin devir daimi, 1090 lı yıllarda HAŞHAŞİLERİ ortaya çıkarır. ŞEYTAN’ın Hz.Adem ve Havva yı CENNET’te iken aldatması sonucu YASAK olan meyveyi yedirtmesi sonucu, Cennetten çıkarılması ve Dünya hayatına sürgün edilmeleri gerçeğine rağmen, Şeytanın da, aynı takdir içinde Dünya ya sürülmesinin, geri dönüşün bir imtihan sürecini ortaya çıkarmıştır. 


KURAL ; YA  RAHMAN’a  İTAAT ile CENNET’e dönme yolunu açma. Aksi halde, ŞEYTANA uyarak CEHENNEM’e ve AZABA sürülmedir. Hz.Adem (A.S.) çocuklarından KABİL’in kardeşi HABİL’i öldürerek Şeytana uyması, Yol ve itikat olarak Şeytan’ın ifsat ve delalete sürükleyen telkinlerine kanarak şeriat yolundan çıkmasıdır.Küfrün, ATEŞE TAPMA, İÇKİ YAPMA  ve İÇME, ZİNA ETME, MÜZİK ALETLERİ ÇALMA, ŞARKI, TÜRKÜ SÖYLEME olarak ortaya çıkmıştır. İran’da MEZDEKİ ler diye ortaya çıkan, İLAHİ KURALLARI RET EDEN ahlaksızlığın, Nuşirevan tarafından yok edilmesine rağmen, Bu yaşayıştan peydahlanan ve damarlarında bu kanla dolaşan bazı insanların MS. 1090 yılında HAŞHAŞİLER adı altında yine, İran’ın KUM kenti yakınlarında ALAMUT Kalesi diye bilinen yerde kümeleştikleridir. SAPIK HASAN SABAH’IN öğretileri doğrultusunda teşkilatlandıkları tarihen bilinmektedir.

ALAMUT KALESİ 042.jpg
Alamut ulaşılması güç bu kale, Haşhaşilerin barınma,eğitim görme, telkin ve tavsiyelerle FEDAİ denilen bir sınıfa dahil edilme yerleri olmuştur.  Bu kale içinde, Cennet ve Cehennem yerleri inşa edilerek, Afyonlu Şarabla sarhoş edilmiş kadın ve erkekleri birleştirip, ATEŞE TAPTIRAN Hasan Sabah, aynı bu günkü Pe Kaka nın intihar bombacıları gibi, insanlar yetiştirerek bir çok devletin ileri gelenlerine SUİKAST lar tertip etmiştir. Bunlardan bizi ilgilendireni ,Selçuk lu Devletinin Veziri NİZAMÜ MÜLK ‘ü öldürterek Müslüman kanı akıtmıştır, 1257 yılında  Mogol’lar bunların birliklerini dağıtmış, İçlerine sızan birçok caniyi yakalayarak katletmiştir.

İsmini İRAN İSLÂM DEVLETİ olarak ilan eden İRAN’ın ,Bu kale içindeki yerleri imar ederek insanların gezmesi ve görmesine zemin hazırlayarak yaşatması, KÜFRÜ YAŞATMAK ve o fikri korumak olarak ortaya çıkmaktadır. Bu bir ikilemdir. TENAKUZDUR. İran daki çarpık olayların temelinde yatan bu küfür hareketinin tohumlarıdır. Pe Kaka’nın da bu mikropla zehirlenen ,bir nesil olarak  950 sene sonra ortaya çıkışı Mezdeki-Haşhaşi ve aynı sapıklığı yaşayan Pe Kaka olduğudur.
(Devamı var)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder