12 Nisan 2013 Cuma

BALANS AYARI


TEFEKKÜR
Dursen Özalemdar

BALANS AYARI

Otomotif teknolojinde kullanılan bu terim. Vasıta tekerleklerinin DENGELİ olma ayarı olarak bilinmektedir. Tekerleklerdeki dengesizliğin, sürücünün direksiyon hâkimiyetine müdahale etmesi ve kaza yapma ihtimalini ortaya çıkartır.

Bu hal böyle iken ! Acaba biz insanlara da böyle bir BALANS AYARI yapılıyor mu ? Şeytan’ın HİLE ve ENTRİKA ile, insan’ı,  Hak ve Hakikat yolundan saptırma işlerininin yanı sıra, bu işe yardımcı olan bazı İnsi ve Cinni varlıkların da kendi etki ve yetki sahalarında bu işlere müdahil olduklarıdır.

Bir konu ki dikkatimi çekmiştir. İnsan’ında yaratılış itibariyle, istisnalar hariç genelde, SİMETRİK ve DENGELİ yaratılışta olmasına rağmen, Giyim ve kuşamındaki etkilerin de bazıların ca dikkate alınmış olduğudur.

İslâm’i Kurallara uymayarak, Şekilden şekle girmiş bulunan kadınların, asılda kendilerine yakışmayan nice garip hallerle MÜKELLEFİYET altına girdikleri, sokaklardaki görüntülerle aşikardır.

Erkek’lerde ise, Batı taklitçiliğinin bu günkü görüntüleri, hepimizin önündeki gerçekler iken, Giydiğimiz PANTOLON’LAR üzerinde yapılan BALANS AYARIN’dan haberiniz var mı ?

Erkek giyiminde, APIŞ ARASI PAYININ SOL TARAFTA olması, sizce bir tesadüf müdür? İnsan vucut dengesinde dar giysilerde ortaya çıkan bu işlem, Arabalardaki balans meselesi gibi, İnsanları da PANTOLON daki, Sola kaydırılmış Pantolon payı ile, İrade dışında SOLA MEYLETTİRME oyunudur. Siz ne kadar çekiştirirseniz çekiştirin, Pantolonunuz sizin irade ve isteğinizle bir nev’i mücadele etmekte ve sizi SOL’ a  itmektedir.

Bu işi incelediğinizde temelinde nelerin çıkacağı ve hangi karanlık mahfillerin bu işleri bu hale getirdiği ne şaşacaksınız. Size bir ışık olacak bu hatırlatmadan sonra, Modacılar, Konfeksiyoncular, Terzilerimizin ne diyecekleri merak konusudur.

Ben sorduğumda, Kalıplarımız böyle diyerek işin içinde sıyrılan, Müslüman terzilerimiz bu konuyu bir daha düşünmeleri gerekmez mi?

Şapka İmalatçıları da aynı konumdadır. Toplumun istekleri ve çeşitlilikleri konusunda TEREKLİ şapkalarda takılıp kalmaları, Sanat ve Ticaret adına kabul edilebilir bir uygulama değildir. Tesettür giyim dalında hizmet verenler, elbette ki tebrike şayan iken, Erkek giyiminde de paraler hizmeti vermeleri bir beklentidir..  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder