4 Nisan 2013 Perşembe

HANGİ ZAMAN-AHIR ZAMAN (3)

TEFEKKÜR
Dursen Özalemdar

HANGİ ZAMAN- AHIR ZAMAN (3)

Konumuzun zamanımız açısından açıklık bulması, Allah (C.C.) nın, EMİR ve YASAKLARINI bilmemiz ve bu ölçülere göre değerlendirmemizi gerektirmektedir.

Blog sayfamızın 22 ve 32 sıralamasında yer alan 11 makaleden oluşan, ŞEYTANIN HİLELERİ başlığı altındaki, İbn-i Abbas (r.a.)dan naklen, Muaz b.Cebel (r.a.) rivayet edilen Hadis-i Şerif’le, Müslümanlara bildirilen ölçülerin esas oldugudur. Dünya hayatının, EBEDİ AHİRET hayatını hak etmek için, İMTİHANA tabi olan insanlar, ALLAH ve RESÜLUNUN fermanlarına uyma mecburiyetidir. Bunun aksinde olanların ise, ŞEYTANA uyarak, CEHENNEMİ hak eden, insanlar olarak kaydedildiğidir.
Bu kurallar İman ve İtikat kitapları ile, İlmihal kitaplarımızda açıkça belirtilmiştir. Buna ilaveten HZ.Mevlana’nın Mesnevi adlı eserinde; “Şehvet, soy üretmek için olmasaydı, Hz.ADEM utancından kendisini hadım ederdi.

Lanetli İblis (Şeytan) (ALLAH’ın huzurundan kovulunca ve kendisine kıyamete kadar mühlet verilinde) Allah’a; “Ey herkesin rızkını veren ! İnsanları avlayabilmek için bana kuvvetli bir tuzak lazım dedi. Allah ona, Altın,Gümüş ve At sürülerini gösterip”insanları bunlarla avlayabilirsin dedi.

İblis,”Güzel ama. . . diyerek, suratını ekşitti. Sıkılmış turunç gibi dudaklarını sarkıttı. Cenab-ı Hak, o geberesiceye, güzel Madenlerden Mücevherler armağan etti. “Ey lanetli” dedi. “Şu tuzağı da al”. İblis dedi ki. “Ey güzel yardımcı, daha fazlasını ver” Yağlı ve Tatlı yemeklerle, değerli ŞARAPLAR ve her türlü İPEK ELBİSELER verdi. İblis dedi ki,”Ya Rabbi yardım et, bundan fazlasını isterim ver de insanları örülü hurma lifiyle adam akıllı bağlayayım. Senin muhabbetinle mest olmuş ve cesur kimseler, benim o bağlarımı erkekçesine kırar koparırlar, Bana öyle heva ve heves tuzaklarıyla ipler ver ki, senin hakiki kullarını, adam olmayanlardan ayırt etsin. Ey yücelik tahtının Sultanı ! Öyle bir tuzak ki, İnsan’ı baş aşağı devirecek kadar şiddetli ve aldatıcı olsun.

Allah (c.c.) ŞARAP ve ÇALGI’yı getirip önüne koydu. İblis bunları görünce hafifçe güldü. Neşelendi. Allah’ın İdlal-ı ezelisi (delalete düşüren oluşu) tarafına iltica etti ve “FİTNE DENİZİNİN DİBİNDEN TOZ KOPAR” diye yalvardı. Allah (c.c.) erkeklerin aklını ve sabrını alan, KADIN GÜZELLİĞİ’ni İblis’e gösterince, İblis memnun oldu. Parmaklarını şıkır datarak oynamaya başladı. “hemen ver, işte şimdi muradıma kavuştum dedi.

İblis ; Aklı, fikri kararsız hale getiren, kadınların o mahmur gözlerini, gönlü çörek otu gibi yakıp kavuran yanaklarındaki güzelliği  görünce, kadınların yüzünü, benini, kaşını, akik gibi dudaklarını seyredince, ince bir perde arkasından Hakk’ın Cemali parladı sandı. İblis kadınlardaki o cilve ve edayı görünce incecik bir perdeden Hak tecelli ediyormuş zannetti ve yerinden  sıçradı. (Mevlana Hz.Mesnevi)

Buradan anlayabildiğimiz, Şeytanın insanları ifsat etmek için kullandığı, en önemli malzemenin, KADIN OLARAK kaydedilmesi, ŞARAP-ÇALGI .İPEK ELBİSELER-YAĞLI YEMEKLER-MADENLER-MÜCEVHERLER-ALTIN-GÜMÜŞ ve AT SÜRÜLERİ (Dünya Meta-ı) olarak tasnif edilmiştir. Bunlar Şeytanın oldugu kadar, Zaman şeridindeki DECCAL ve Müslüman ülkelerdeki temsilcisi SÜFYAN’ında  kullandığı elemanlar olmaktadır.

Müslüman ülkelerdeki son yüz yıl içindeki değişimleri dikkate aldığımızda, İslamiyet’in YASAKLADIĞI, KAFİR işi diyerek ret ettiği, Şeytani ifsatların, bu gün nasıl Müslümanların hayatına sokulduğu macerası ise, GÖZ YAŞARTICIDIR. Bunları tek tek saymaktansa, Yukarıdaki ölçülerin, bugünkü yaşantımızda, yönetiminden, eğitimine, ticari malların arzına, vitrinlerdeki teşhirlere, Basın, yayın ve TV. lerdeki görüntülere, kuşaklar arasındaki anlayış ve görüntü farklılıklarına kadar, ne fena bir şekilde ŞEYTANIN TUZAKLARINA düşürüldüğümüzün ispatıdır.
(devamı var)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder