5 Ekim 2015 Pazartesi

CHP nin MAKUS TARİHİ 1

TEFEKKÜR
Dursen Özalemdar

CHP nin MÂKUS TARİHİ  (1)

Öteden beri ülkemizde, Fakirlik ve yoksulluk, eşitsizlik edebiyatı yaparak insanımızı kandıran SOL fikir ağırlılı siyasetin, kendilerinin refah ve zenginlik içindeki yaşamlarına rağmen ve ülkeyi propaganda mevzuu yaptıkları konulara  kendileri düçar etmelerine rağmen, pişkinlik ve utanmamazlık halinde zaman geçirmişlerdir.

Bu  konularda sağlıklı bilgiye ulaşmak için, 1923-1938 döneminin 1938-1950  olarak iki bölüm açılmasının gerekliliğidir.
1923-1938 Türk iyesinde SİLAH-MUHİMMAT ve UÇAK SANAYİİ’mizin varlığı, o zamanki şartlara göre Ordumuzun ihtiyacını karşılayacak silah ve muhimmatın her türlüsünü imal eden, TSK ihtiyacına cevap verebilen bir kapasiteye erişilmişken. Bölge ülkelerinden sipariş alan ve İHRACAT yapan bir perfonmans görülmektedir. UÇAK sanayimizin Keşif, Savaş ve Yolcu uçaklarını yapıldığını, Filolar teşkil edilerek yurt içi gösteri uçuşları yapıldığı, “İSTİKBAL GÖKLERDEDİR” sözü doğrultusunda ilerleme kaydedilmiş, ihracat yapılmıştır.
Ne var ki 1938 -1950 CHP hükümeti. İkinci dünya savaşının en şiddetli döneminde, Almanya İtalya ve Japonya ittifakının diğer Avrupa devletleri ile olan savaşında, yer gök ateş çemberine dönmüş, şehirler yer bir edilmiş, milyonlarca insan öldürülmüş. Avrupa  Sanayisi çökmüşken. Türkiye savaşa girmeyerek konumunu muhafaza etmiştir.Buna rağmen,  İçerdeki halk düşmanı bir idare, ülkeyi savaş yıllarından daha beter baskı idaresi ile, Milleti yiyecek ekmeğe, içecek suya, Kefenlik kaput bezine muhtaç etmiştir.
CHP nin bir parti olmasına rağmen,Milletimizin öz değerleri  İnanç’ına karşı oluşuna dair belgesel nitelikteki bilgilerin görmemiz ve incelemezin şart  olduğudur.
İSLÂM’ A HAKARET EDEN DÜNÜN CHP liler.
FALİH RIFKI ATAY ;  (1894-1971)  Ulus gazetesi yazarı 1952 De Dünya gazetesi kurucusu ve Bayazarı. CHP nin akılda nalelerinden ve ideologlarından biri olan, yıllarca bu partiden tayinle milletvekili olmuş bu şahıs,”İslâmiyet deyince benim aklıma çorap kokusu gelir” diyerek küfrünü belgelemiştir.

İSMAİL HABİB SEVÜK; (1892-1954)  İnönü döneminde CHP den milletvekilliği yaparken,bir yandan da Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. “Namaz Mekke devrinde yoktur. Mekke ayetlerinde ibadetten gizli bahsedilirdi.bu da sırf Muhammed’e tevcih edilmişti. Müminlere değil.Namaz müminlere Medine’de teşmil edildi.ODA ÜÇ VAKİTTE. FECİRDE-GURUPTA ve GECELEYİN, Beş vakit NAMAZ, MUHAMMED İSLÂMLIĞI’NDA KATİYEN YOKTUR “ diyerek, şeytani aklının bu konudaki fitnesi ortaya koymuştur.
(Devamı var)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder