18 Ekim 2015 Pazar

SİYASİ TERCİHİMİZ

TEFEKKÜR
Dursen Özalemdar

SİYASİ TERCİHİMİZ

Kendi hayatımda yaşadığım 74 yıllık zaman şeridi, Büyüklerimden dinlediğim 80 yıllık yaşanmış hatıralar ve kitaplardan okuduğum tarihi gerçekler ve ayrıntılarla, bu güne baktığımda siyasi tercihimde ADALET ve KALKINMA PARTİSİNE rey vermemin bir mecburiyet olduğudur.

İçinde VATAN sevgisi olan, Dalgalanan AY YILDIZLI BAYRAĞININ simgelediği BAĞIMSIZLIĞIN idrakinde olan, MİNARELERDE BEŞ VAKİT OKUNUN EZANIN HUŞUSUNDAN HAZ ALAN her Müslüman’ın AK PARTİYE REY verme mecburiyetidir.

TEFRİKA sözcüğüyle, kendilerini SAĞ ve SAĞCI sanan bir kısım parti ve partililerin bu sözcüğün anlamındaki AYRILIĞI, bunca yıla rağmen sürdürmelerinin, KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN bencilliği ile tarif edilebileceğidir. İnancımızın temelindeki “BİR ve BERABER OLMA, EMİRÜL MÜMİNİNE TABİ OLMA” emrine rağmen, İHTİLAF edenlerin, hiçbir gerekçelerinin geçerli olamayacağıdır.

100  yıl evvel  bu topraklarda yaşanan VAHŞET ve 7 devletin ülkemizi işgal etme eylemleri, o günleri yaşamayan, bu günlerin keyif ve zevklerini ile başı dönmüş bir çok insanın idrak edememesinin garipliğidir.1915 yılından 1925 yılına kadar ki, SEKİZ MİLYON MÜSLÜMAN’ OSMANLI TÜRK ASKER ve SİVİLİNİN ŞEHİT  EDİLMESİNİN anlamını bir nebze olsun, ASALA ERMENİ OLAYLARI ve PKK ihanetlerinde görmenin mümkün olduğudur.

1071 tarihinden bu yana HİLAL ve HAÇ’ın MÜCADELESİ olarak görülen, tarihi süreç’in, bu günkü görünürlüğü olan PKK olaylarının 40 yıla yakın mücadelesinde 40 bine yakın insanımızın şehit edilmesi, elbette ki  VATAN  dediğimiz topraklarımızın  bin yıldır sulanan ŞEHİT KANLARININ bu yüz yıldaki yıkanışı olmaktadır.
GÜÇLÜ TÜRKİYE’ye karşı olan, Dünün DÜŞMANLARI, bu günün YÜZLERİNE MASKE TAKMIŞ sözde dostlarının ÇEVİRDİKLERİ ENTRİKALAR alenen görülüp bilinirken, Bu handikaplar içinde, MİLLİ bir Politika üretmenin de her BABA YİGİDİN KARI OLMADIĞIDIR.  

1915 ve 2015 Dünya siyasetinde BİR NUMARA olan Osmanlı İmparatorluğunun şanlı Hükümdarı ABDÜLHAMİD HAN  ile eşleşen, Gerek Başbakanlık ve Reisicumhurluk Makamındaki duruşu ile, bu zamanın ABDÜLHAMİD’i , olan RECEP TAYİP ERDOĞAN’ın, ülkemizin ve İslâm alemi için,bir takdirin görünürlüğüdür.
Ülke menfaatlerine AYKIRI FİKİRLERİN, SOL görüşler etrafında toplanması, bu günün siyaseti gibi görünse de, Sol’un genel karakterindeki OLUMSUZLUK ‘un, siyaset tarihimizdeki görünürlüğü, DÜŞMANIN YAPAMADIĞINI İÇİMİZDEKİ BU GÖRÜŞLÜLERİN YAPTIĞIDIR.
Bu günkü GÜÇLÜ TÜRKİYE varlığından RAHATSIZ olan, bu kesim, yapılan ve olanlara rağmen, her şeyden RAHATSIZLIK duymakta ve hayatı ŞİKÂYETLER MANZUMESİ HALİNDE göstermeye çalışmaktadırlar. Bir Atasözümüz vardır ki” AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ/ ŞAHSIN GÖRÜNÜR RÜTBE-İ AKLI ESERİNDE. “”(Ziya Paşa) edebiyat litaratürüne girmiş olması, Bize YAPAN ve YIKANLARI görme ikazını yapmaktadır.

SOLCU CHP ve YANDAŞLARININ 80 yılı yakın YIKICILIĞI’na rağmen, SAĞCILARIN, İMAR ve İHYA, Hayatı yaşanır, Sosyal adaleti yaygınlaştıran hali ile TERCİHE LAYİK
 OLDUĞUDUR.  19.10.2015

Samsun dengegazetesi@hotmail.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder