3 Aralık 2013 Salı

İÇERİK

TEFEKKÜR
Dursen Özalemdar

İÇERİK

Batılıların İslam toplumlarına uygun gördükleri son model ILIMLI İSLÂM dır. LAİK anlayışın Hükümetler icraatlarına hâkim olacağı, Dinin bir gelenek ve görenek şekliyle uygulanması modelidir.

1923 de İngilizlerin, Osmanlının yıkılışı ve yeni oluşan devletler ve bilhassa bizim için, seçtikleri modelde aynı idi. “İçi boşaltılmış, Manası anlaşılmayan, Taklidi bir inanç.” Kur’anı okuyun, YÜZDEN, manasını karıştırmayın, ONU KİMSE ANLAYAMAZ diyebilecek kadar ileri gitmiş nice Prof unvanlı insanla karşılaştım.

Son günlerde ÖN PLANA çıkartılan, CEMAAT ifadesi, öteden beri sol kesimin üzerinde en çok laf ettiği mesele idi. Derler ya, “Bir adama kırk gün şusun desen, o olur.” Kırk gün değil, Yıllardır CEMAAT ve CEMAATLER konusunda sözü döndürüp dolaştıranlar, bir hedef buldular. DERSHANELER.  Bu mesele de de , en göze batanı, İsmin, FETULLAH GÜLEN ‘e bağlı dershaneler,

Düne kadar dünyanın 167 ülkesinde nice zorluklar içinde yaptıkları faaliyetler, Türk toplulukları üzerindeki birleştirici etkiler, Alkışlanıp, tebriklerle yere göğe sızdırılmazken, bu gün bunların hedef teşkil etmesi ne demektir. MİLLETİN TERCİHİNE, rağmen, bunları yok etme veya başka bir şekle dönüştürme hareketinin, Masumiyet sınırları ile ifade etmenin ve insanlara kabullendirmenin mümkün olamayacağıdır. 

Mevcut eğitimin bu günkü görünürlüğünde, UYUŞTURU dan-ÇETELEŞME OLAYLARINA-ÖĞRETMENİNE KARŞI LİSANEN VE DARB ŞEKLİNDEKİ  fiiliyatların had safhalardaki seyrine rağmen, CEMAAT dedikleri okul ve dershanelerdeki SUKUNET VE İTAATİN, öğrenci yetiştirmekteki İLİM ve İRFAN ikilisinin görünürlüğüdür.

Ne var ki, Mısır örneği, batı nezdinde oyunu bozmuş, İHVAN’ı Müslim hareketinin mısırdaki aksiyonu, Amerika’ya rağmen, İnançlarına sahip bir topluluğun var olduğunu göstermiş, Sisi ‘nin silahlarına rağmen, meydanları doldurarak “Ölümü göze alarak” protestolarını sürdürmüşlerdir.

Biz de de nice darbeler ve ihtilallar oldu, Liderlerimiz Başbakanlarımız İDAM sehpalarında katledildi. Partilerimiz kapatıldı, temsilcilerimiz hapishanelere dolduruldu. İşkence gördüler. Eziyetler çektiler.
Biz de ne vardı. . .” SUKUNET-İTAAT”. . . neye. . bu gün yeri geldiğinde Başbakan’ca dillendirilen, HAKSIZLIK-VATAN’a İHANET olarak nitelendirilen hallere rağmen. . .
Bu dershaneler ve okullar batı’nın oyununu bozuyor. Buralardan süper akıllı çocuklar çıkıyor. Mucit oluyor. Yeni yeni buluşlara imza atıyorlar. Batı’dan özel ekipler ülkemize gelerek bu tür çocukları kendi bünyelerine almak için, Masonik faaliyet sürdürdükleri itirafları basında yer alıyor. Fıtrata aykırı bu müdahalenin, İYİ ’yi elde edebilmek istidadındaki İnsan İRADEİ CÜZİYESİNE müdahale hükmünde olabilecek bu tasarım oldugu ve vebalinin büyük olacagıdır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder