2 Aralık 2013 Pazartesi

SİYASETİN ADRESİ

TEFEKKÜR
Dursen Özalemdar

SİYASETİN ADRESİ !

Yüzyıla yakın bir zamandır, ülke siyasetimizin adresi BATI’ ya kaydırılmış. Onlar. . . karar verir, on…lara danışılır, Onlar… dan İCAZET alınır. İlk adresimiz İNGİLTERE iken, ANLOSAKSON ların Okyanusu atlayarak ABD deye taşınmış olmaları. Yeni adres yerinin ABD olarak belirlemiştir.

Bu adrese bizi bağımlı kılan, 1940 yıllardaki o zamanlardaki CHP nin başı İsmet İnönü idi. Türkiye nin temel sayılabilecek  sanayisini çökerterek, bizi Amerikaya mahkum hale getiren MANDACI zihniyetin temsilcisi, CHP nin ö günkü başı, İNÖNÜ ‘ yü birçok tarihçinin bu gün VATAN HAİNİ olarak tarif etmesi de elbette ki boşuna değildir.

O gün, bu gün yakamızı bir türlü kurtaramadığımız ABD bağımlılığı nın  iç siyasetimizdeki  görünürlüğü, Aynen Mısır gibi, 1960 lı yıllarda, Demokrasiye rağmen, yaptırılan ihtilalın arkasındaki ABD ve ona esas duruşta bulunanlardı. Bunun her 10 senede bir tekrarlandırılma maceralarının, İHTİLALLER ÜLKESİ olarak anılmamıza sebep verirken, Halkımızın soyulması, geri bırakılması, birilerinin ise bu işlerden rant temin etmeler,i hiçbir zaman , Ergenekon davaları hariç ortaya konmadı. Oyunlara  çomak sokanların, Bürokrat olsun, Siyasetçi olsun, Yazar ve çizer olsun, bir şekilde, ZEHİRLENEREK-TRAFİK KAZASINDA –UÇAK KAZASINDA –VURULARAK-PENCEREDEN ATILARAK-SABOTAJA MARUZ BIRAKILARAK ÖLDÜRÜLMELERİ gerçeğiyle yaşanırken, Ateşin sadece düştüğü yeri yaktığını da gördük.

Bu gün sadece bunu Güney doğuda katledilen 17 bin insan olarak dile getiren BDP lilere rağmen, Sadece siyasi malzeme olarak birilerinin işlerine geldiği taraftaki olayı malzeme olarak kullanmaktan öteye bir şeyin yapılamamış olması, insanlık tarihi için bir trajediden öteye bir görüntü olmadığıdır.

Hala İCAZET’İN bütün, bu işlerin arkasındaki ABD den alınma ihtiyacının duyulması, kendi kimliğimizi bulmaktaki içine düştüğümüz bunalımı göstermektedir.

Kılıçdaroğlu’nun “TÜRKİYE ve HALKIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ABD ye GİDİYORUZ” beyanındaki ifadenin diğer bir anlamının, “TÜRKİYE ve HALKIMIZIN GELECEĞİ ABD DEDİR .”  anlamını verdiğidir. Ülkemizin bağımsızlığı iddiasına, bu şekilde CHP nin Kadim tarihindeki ABD ye MANDA olma histerisinin aradan geçen, 91 seneye rağmen hala çıkmamış olması, Kılıçdaroğlunun bu beyanatı ile 21 nci yüzyıla damgasını vuran siyaseten yüz kızartan bir ikrar olduğudur.

Bu heyet içine Ekonomist olarak Kamer Genç’in de bulunması, heyet fotografını değerlendirme açısından dikkat çekmektedir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder