13 Mart 2013 Çarşamba

GERÇEK ÖLÇÜLER (1)

TEFEKKÜR
Dursen Özalemdar                                                              

GERÇEK ÖLÇÜLER   (1)

Kâinatın yaratıcısı Yüce ALLAH (Celle Celaluhu)' nun "Alemlere Rahmet" etmesi, yaratılış mucizesinden itibaren, İnsanoğluna Peygamberleri vasıtası ile ÖGRETİLERDE bulunması, Kur'an-ı Kerim deki son hali ile şekillenmiştir.

KUR'AN-I KERİM in, BAKARA Suresinin 177. Ayeti ;

(Namazda) yüzlerinizi bazen doğuya, Bazen Batıya çevirmeniz, gerçek iyilik değildir. Fakat gerçekten iyi insan, ALLAH'a, Ahiret gününe, Meleklere, Kur'an a ve bütün Peygamberlere İman edip, Akrabalarına, Öksüzlere,Biçarelere, Yolda kalmışa, Dilenenlere ve Esirleri KURTARMAK için malını SEVE SEVE VERENDİR. Ayrıca NAMAZINI doğdoğru kılan ve ZEKATINI verendir. Yine ayrıca söz verdikleri vakit SÖZLERİNİ YERİNE GETİREN, Sıkıntı ve Hastalık  hallerinde ve savaş'ın Şiddetli zamanında bile sabır ve sebat gösterendir. İŞTE BUNLAR GERÇEK SADIKLAR ve MUTTAKİLERDİR.

KUR'AN-I KERİM'in ALİ İMRAN Suresinin 15. Ayeti.

Sabredenleri, Doğru yolda sadakatla gidenleri, Huzurumda dıvan duranları, (Allah'a Boyun Egenleri) Sadaka verenleri ve Seher Vakti İSTİHFAR eyleyenleri. (ALLAH Hakkıyla BİLİR, Gözetir.)

ALİ İMRAN Suresi  134. Ayeti;

O Muttakiler ki, Bollukta ve KITLIKTA infak ederler ve Kızdıklarında öfkelerini yutarlar ve İnsanların kusurlarını affedicidirler. Allah'da iyilik edenleri sever.

ALİ İMRAN Suresi 191. Ayeti.

Onlar gerek ayakta, gerekse otururken ve gerekse yanları üzerine yatarken bile hep Allah'ı zikrederler. Göklerin ve yerin yaratılışını düşünerek, Ey Rabbimiz ! Bunu sen boşuna yaratmadın, Şüphansın (seni bütün eksikliklerden tenzih ederiz) Bizleri ATEŞİN azabından koru!  derler.

EL TEVBE  Suresi 71. Ayet.

Mümin erkekler'de Mümin Kadınlar da birbirinin velileri (dostları ve yardımcıları) dır. Bunlar (insanlara) iyiligi emrederler. (onları) kötülükten vaz geçirmeye çalışırlar. Namazı dosdoğru kılarlar. Zekatı verirler. Allah ve Resülü'ne itaat ederler. İşte onlara Allah rahmet edecektir. Muhakkak Allah her zaman üstündür, hikmet sahibidir.

EL TEVBE  Suresi 72. Ayet.

Allah mümin erkeklere'de mümin kadınlara da kendileri için ebedi kalıcı olmak üzere, Altından Irmaklar akan ADN Cennetlerini ve çok güzel MESKENLER vadetti. Allah'ın bir rıdvanı (rizası)ise daha büyüktür. İşte bu AŞK, bu en büyük SAADETTİR.

KEHF  Suresi . 30 Ayeti.

İman edip güzel amel işleyenlere gelince, Şüphe yok ki, Bizi iyi işler yapanların mükafatını zayi etmeyiz.

KEHF Suresi. 31 Ayeti.

Böylelerine ağaçları altlarından ırmaklar akan, ADN Cennetleri vardır.Orada altın bilezikler takınırlar. İnce ve kalın ipekliden yeşil elbiseler giyerler, tahtlar üzerine otururlar. O ne güzel mukâfat ve ne güzel duraktır.

HACC Suresi  23. Ayeti.

Şüphesiz, ALLAH, İman edip, faydalı işler yapanları, altından ırmaklar akan Cennetlere koyacak, orada altın bilezikler ve incilerle süslenecekler, elbiseleri de ipektendir.

HACC Suresi  41. Ayeti.

Onlar, O müminlerdir ki kendilerini yeryüzünde İKTİDARA  getirirsek, Namazı kılarlar, Zekatı verirler. İyiliği emreder, kötülükten nehyederler. Bütün işlerin sonucuda sadece Allah'a aittir.

(Devam edecek)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder