12 Şubat 2013 Salı

ÖLÇÜLER ve İŞLER ŞEYTANIN HİLELERİ -2-

TEFEKKÜR                  Dursen  Özalemdar
ÖLÇÜLER ve İŞLER       (2)
ŞEYTANIN HİLELERİ
Onları nasıl aldattığını bir bir söyleyeceksin. Sonra o sana ne sorarsa doğrusunu söyleyeceksin. Sonra Allah-u Teala buyurdu ki. – Söylediklerine yalan katarsan, doğruyu söylemezsen seni kül ederim. Rüzgâra savurur düşmanlarının önünde seni rüsvay ederim. İşte böyle ya Muhammed, o emir üzerine sana geldim. Arzu ettiğini bana sor. Şayet bana sorduklarına doğru cevap vermezsem düşmanlarım benimle eğlenecek, şu muhakkak ki, benim için düşmanlarımın eğlencesi olmaktan daha zor bir şey yoktur.
Bundan sonra, Resurullah (sav) Efendimiz şöyle sordu – Madem ki, sözlerinde doğru olacaksın, o halde bana anlat; Halk arasında en çok sevmediğin kimdir? Şeytan şu cevabı verdi; -SENSİN ya Muhammed, Allah’ın yarattıkları arasında senden daha çok sevmediğim kimse yoktur. Sonra senin gibi kim olabilir ki ?
 Resurullah (sav) Efendimiz sordu. Benden sonra en çok kimlere buguzlusun ve sevmezsin. Şeytan anlattı, MUTTAKİ BİR GENÇE’ ki varlığını ALLAH YOLUNA VERMİŞTİR.
 Bundan sonra, sual cevap aşağıdaki şekilde devam etti. Resurullah (sav) Efendimiz sordu şeytan anlattı. – Sonra kimi sevmezsin? KENDİSİNİ SABIRLI BİLDİĞİM, ŞÜPHELİ İŞLERDEN SAKINAN ÂLİMİ.
Sonra? TEMİZLİK İŞİNDE YIKADIĞI YERLERİ ÜÇ DEFA YIKAMAYI ADET EDEN KİMSEYİ.
 Sonra? –SABIRLI OLAN FAKİRİ ki, ihtiyacını kimseye anlatmaz. Halinden şikâyet etmez, Peki bu fakirin sabırlı olduğunu nerden bilirsin. – Ya Muhammed, ihtiyacını kendi gibi birine açmaz. Her kim ihtiyacını kendi gibi birine üç gün üst üste anlatırsa. Allah onu sabredenlerden yazmaz. Sabırlı kimsenin işi buna benzemez. Hasılı onun sabrını halinden, tavrından ve şikayet etmeyişinden anlarım.
 Sonra kim? ŞÜKREDEN ZENGİN. –Peki ,ama zenginin şükreden olduğunu nasıl anlarsın? Onu görürsem ki, aldığını helal yoldan alıyor ve mahallinde harcıyor, bilirim ki şükreden bir zengindir.
Resurullah (sav) Efendimiz bu defa mevzuu değiştirdi ve şeytan’a başka bir sual sordu. Peki ümmetim NAMAZA kalkınca senin halin nice olur? Şeytan Ya Muhammed beni sıtma tutar, Titrerim,-Neden böyle olursun ya lâin ? –çünkü bir kul, Allah için secde edince bir derece yükselir
. –Peki ya ORUÇ tuttukları zaman nasıl olursun. –O zaman da bağlanırım. Ta onlar İFTAR edinceye kadar.
 –Peki ya HAÇ yaptıkları zaman nasıl olursun? O zaman da çıldırırım.
(devamı var)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder