11 Şubat 2013 Pazartesi

TAHKİKİ İMAN -3-

 TEFEKKÜR
Dursen Özalemdar

TAHKİKİ İMAN -3-

Nasılki elinizin altında kullandığınız her türlü eşya, birilerinin yapımı ise. İnsan güç ve kuvvetinin üstündeki yaratılmış bütün varlıkların da ALLAH (C.C.) tarafından yaratıldığını kabul etme mecburiyetimizdir.

Saksıdaki çiçeklerden, Bahçedeki ağaçlara, Uçusup duran ve bu günlerde  binlercesinin gurup teşkil ederek, şehrimiz semasında kudret ve iradeyi gösterir gibi. Bize bakın dercesine. Gurup halinde şekiller ortaya çıkaran kuşlara. Koşuşturan insanlara, Gün’e, Güneş’e, Bulutlara, Gece’ye, Ay’a ve Yıldızlara yerdeki karıncadan, Denizlerdeki devasa Balinalara baktığımızda ,YARATILIŞ harikalığının içinde olduğumuzu görür MAŞAALLAH , RABBİM NE GÜZEL YARATMIŞ Demeliyiz.

Ateistlerin (Allah’ı inkar edenler) in “Din metafizik bir olaydır” (Fizikle izah edilemez) yalanı ile kendilerini kandırmaları. Dinden çıkarak Şeytan’a tabi olmaları nasıl bir gerçekse, Fizik, Coğrafya, Anatomi, Matematik, Tıp,Resim, Lisan, ile bütün İLİMLERİN ALLAH’ı  tanıttıran şaşmaz kanunlar olduğudur.
ALLAH’ı TANITTIRMASI, O’nun tanıtımını yapmakta olması, YARATICININ YARATTIKLARINI incelettirmesi ve anlatması, bakımından FİZİK’ın tamamen DİNİ bir olay olarak kabul edilme mecburiyetidir.

Allah’ın sonsuz ilmi içinde, belli miktarda bilgiye ulaşan Âlim’lerin, sahalarındaki tekamülleri, onları İMAN YÖNÜNDEN ALLAH’A YAKINLAŞTIRACAK bir gelişme olmalıdır.

Görülen ve Görülemeyen varlıklara rağmen, Var olanları dahi görmeden özürlü olan insanın, Kış günü yağan kar tanelerini lalettayin yağan taneler olarak görmesi, birçok konuda oldugu gibi varolanın gerçeğini görememe özrüdür. Kar tanelerini FOTOGRAFLAYAN araştırmacının bu görüntüler sonunda YARATICIYI,  elbette sanatı ile görmesi ve alkış tutması gerekmez mi. 

Makro alemdeki Gezegenleri yutabilen KARA DELİKLERİN, MİKRO alemde Kristalleşmiş KAR TANECİKLERİ üzerinde  sanatın, güç ve KUDRETİN örneklerini sunan YARATCI’nın hikmetini görememek ne büyük gaflettir.                                 

Kar taneciklerini mikroskop altında büyüterek görmemizi isteyen kudret. Her tanecigin harika şekilleri, simetrik bir şekilde, gökten yere indirilmesini, “Her kar tanesini gökten yere bir melek indiriyor” ifadesi ile şekillendiriyor ve seslendiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder